Hamilton Arrin fitoren e pare sezonale dhe te paren me makinen e re Mercedes. Kjo eshte fitorja e 4’ e britanikur ne Hungaroring duke arritur Schumaker-in. Paraqitje mjaft e mire e Raikonen 2° duke arritur keshtu nje rekord historik (27 gara rradhazi ne zonen e pikeve). Red Bull ka limituar demet me Vettel 3°, Webber 4°. Pas tyre vinin Alonso 5° dhe spektakolari Grosjean 6°. Vettel ne perfundim te gares rrit diferencen me vendin e 2° ne klasifikimin e pergjithshem qe pas kesaj gare eshte Kimi Raikonen. Alonso i 3° ndersa Hamilton ngjitet ne vendin e 4° te klasifikimit te pergjithshem.

unionbank