razzismo-su-facebookJane arrestuar dy vete ne Solero ne provincen e Aleksandrise, sepse kane perdorur Facebook per te nxitur urrejtjen rracore. Jane tradhetuar nga rrjeti social i famshem blu, qe sapo eshte lexuar nga nje perdorues ka raportuar akuze dhe me pas u arrestuan.

Ne shtepi kishin nje arsenal te vogel, ne Facebook kishin vene nje foto te nje kartoni me te shtena, duke ftuar ne kete menyre qe te zevendesohej me rome ne menyre qe te kursenin. Te dy jane akuzuar sigurisht per nxitje te dhunes dhe zoterim te paligjshem te armeve.

Por nuk eshte hera e pare qe Facebook spiunon. Ka shume raste kur grate kane zbuluar bigamine e bashkeshorteve apo thjesht nje 'like' i ka kushtuar vendin e punes dikujt.

Por mbi te gjitha nuk eshte rasti i pare i rracizmit. Megjithate, episodi i fundit i perket nje babai dhe djalit te tij ne Solero, Gianfranco Spinacorona 46 vjec dhe Mattia Vincenzo 27 vjec, qe duhet te pergjigjen per dhunen dhe provokimet per dhune rracore, etnike, kombetre ose fetare dhe zoterim te armeve.

Gjate kontrollit te shtepise se tyre, agjentet gjeten dhe konfiskuan dy pistoleta, municione te shumta, nje shkop druri me imazhin e Mussolinit, nje shpate, etj.

Hetimet u bene pas denuncimit te nje personi qe ka raportuar per policine Postaledi se ka marre fyerje dhe ofendime nga tre profile ne Facebook, ne te cilat motivohej dhuna dhe urrejtja rracore.